Erişilebilirlik

Amerika, Libya'ya Pilotsuz Uçak Gönderiyor


Amerika, Libya'ya Pilotsuz Uçak Gönderiyor
Amerika, Libya'ya Pilotsuz Uçak Gönderiyor

Amerika Savunma Bakanı, Başkan Barack Obama’nın Libya’da silahlı pilotsuz uçakların kullanılmasını onayladığını açıkladı.

Robert Gates, pilotsuz uçakların, Amerika’nın NATO’nun Libya operasyonuna yapabileceği özel katkılardan birinin örneği olduğunu söyledi. Gates, Amerikan pilotsuz uçaklarının kullanılmasının, NATO’nun yetersizliğini gösterdiği anlamına gelmediğini de belirtti.

Amerika’nın neden kara kuvveti kullanmadığı sorusuna ise Gates rejim değişikliğinin en iyi, dış baskı olmadan ülke halkı tarafından gerçekleşebileceği yanıtını verdi. Savunma Bakanı Gates, Amerika’nın hedefinin, Kaddafi kuvvetlerini güçsüzleştirerek Libya halkının ayaklanmasını kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Gates, Kaddafi’nin zamanla uluslararası yaptırımlar sonucu askeri ve mali açıdan giderek zayıflayacağı görüşünde olduğunu da vurguladı.

Dışişleri bakanı Hillary Clinton da Kaddafi kuvvetlerinin isyancılarla giriştiği çatışmalarda sivil halkı hedef alan misket bombaları kullandığı yolunda haberler alındığını söyledi.

XS
SM
MD
LG