Erişilebilirlik

Amerika, İran Gazını Taşıyacak Boru Hattı Anlaşması Hakkında Pakistan’ı Uyardı


Amerika, İran doğal gazını Pakistan’a taşıyacak boru hattı anlaşması hakkında Pakistan’ı uyardı. Amerika, Kongre’nin bu projeyi etkileyebilecek yeni yasalar çıkartmaya hazırlandığını bildirdi.

Amerika’nın Pakistan-Afganistan özel temsilcisi Richard Holbrooke İslamabad’ı ziyareti sırasında, Pakistan yöneticilerine, yeni yasanın içeriği belli oluncaya kadar anlaşmayı askıya almalarını önerdi.

Amerikan Kongresi İran’a yeni yaptırımları içeren tasarıyı tamamlamaya çalışıyor. Tasarı, Tahran’ın nükleer veya füze programlarıyla ilgili sigorta, petrol ve nakliye şirketlerini hedef alıyor.

7 buçuk milyar dolarlık boru hattı, İran doğal gazını Belucistan ve Sind eyaletlerine taşımak için inşa edilecek. Pakistanlı yetkililer 2015 yılı ortalarında tamamlanacak olan boru hattının, günde 21 milyon metreküp gaz nakledeceğini açıkladı.

Anlaşma, Pakistan’ın halen yaşadığı elektrik sıkıntısını gidermeyi amaçlıyor. Pakistan yetkilileri, İran’a uygulanacak yaptırımların, tamamen ticari bir proje olan boru hattını etkilemeyeceğini savunuyor.

XS
SM
MD
LG