Erişilebilirlik

Amerika Havaalanı Kontrollarını Sıkılaştırdı


Amerika Havaalanı Kontrollarını Sıkılaştırdı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

Geçtiğimiz ay, Şarm El Şeyh – St. Petersburg seferini yapan bir Rus yolcu uçağının havalandıktan 20 dakika sonra Sina Yarımadası’nda düşmesi Rusya’yı yasa boğdu. Yapılan incelemelerin ardından, 224 kişinin öldüğü kazaya, uçağa yerleştirilmiş bir bombanın yol açtığı ihtimalinin giderek güçlenmesi üzerine, Amerika uluslararası uçuşlarda güvenlik kontrollarını arttırdı.

Kazanın ayrıntıları esrarını korusa da, uçağın kokpitindeki ses kayıtları, bomba ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Kazayla ilgili incelemeler devam ederken, IŞİD “Allah’ın izniyle, Halifelik savaşçıları, Rusya uçağını Sina üzerinde düşürmeyi başardı,” diyerek saldırının sorumluluğunu sosyal medya üzerinden üstlendi.

Cumhuriyetçi milletvekili Peter King kaza ile ilgili, “Bence bu saldırıyı, IŞİD veya IŞİD bağlantılı bir örgütün yaptı,” yorumunda bulunurken Demokrat Partili milletvekili Adam Schiff, “Bu olayla birlikte IŞİD, dünyadaki en tehlikeli terör tehdidi olarak El Kaide’nin yerini almış oldu,” diye konuştu.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi’nin azınlık lideri olan Demokrat Adam Schiff, IŞİD’in uluslararası uçuşlardaki güvenlik açığını keşfettiğini ve bunun acil olarak dikkate alınması gerektiğini söylüyor.

Schiff, özellikle Avrupa ve Amerika’ya ait havayollarının tehlikede olduğunu söylüyor. Son günlerde, Amerika’daki büyük havaalanlarında güvenlik kontrolları yoğunlaştırıldı. Öte yandan, Rusya ve İngiltere, kazayla ilgili soruşturma sonuçlanıncaya kadar Mısır’a uçak seferlerini askıya aldı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG