Erişilebilirlik

Amerika 'Hassas Sızıntı'nın Sorumluluğunu Üstlendi


ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Amerika’nın, Pazartesi günü Manchester’da meydana gelen intihar saldırısının ardından hassas bilgilerin sızmasına ilişkin tüm sorumluluğu üstlendiğini söyledi.

Tillerson, Londra’ya gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaretinde, İngiliz yetkililerin bilgilerin Amerikan basınında yer almakla itham ettiği Amerika’nın olaydan üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Tillerson, “Başkan olaya hemen el koydu ve bilgilerin kamuoyuna sızmasından sorumlu olanlara yönelik acil bir inceleme ve adli takibatbaşlatılması emrini verdi’’ dedi.

İngiltere, bilgilerin sızmasından dolayı Amerika’yla istihbarat paylaşımını geçici olarak durdurmuştu. Ancak bilgi paylaşımı Başkan Donald Trump ve İngiltere Başbakanı Theresa May’in konuşması ve Trump’ın bilgilerin korunacağına dair söz vermesinin ardından yeniden başladı.

Trump, Perşembe günü yaptığı açıklamada, sızıntının kaynağının bulunacağına dair teminat verirken Adalet Bakanlığı’ndan konuya ilişkin teftiş raporu istedi.

Tillerson ise iki ülke arasında süregelen özel ilişkinin, bu talihsiz olaya rağmen korunacağını kaydetti.

Dışişleri Bakanı, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’a da intihar saldırında hayatını kaybeden 22 kişi için taziyelerini iletti.

Tillerson, “Dostumuz ve müteffikimiz yastayken adalet için ateş hepimizin ciğerini yakıyor. Teröristleri ve aşırıcıları defedeceğiz’’ diye konuştu.

Tillerson, IŞİD’in çocuklarla dolu bir konseri hedef alması kararının, yalnızca savaş meydanındaki cihatçıları yenme çabalarını körükleyeceğini de sözlerine ekledi.

Tillerson, “Onların ya da herhangi bir terörist grubun, savaşmadan, şiddeti ve nefreti yaymasına izin vermeyeceğiz ve gerçek hayatta ve sanal alemde yeni takipçiler edinme çabalarının önüne geçeceğiz’’diye konuştu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG