Erişilebilirlik

Amerika'dan PKK'yla Görüşmelere Yeşil Işık


Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland
Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland
Obama yönetimi, Türk hükümetinin PKK lideri Abdullah Öcalan’la yürüttüğü görüşmeleri “olumlu gelişme” olarak değerlendirdi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland, geçen hafta açıklanan hükümetin İmralı’da Abdullah Öcalan’la yürüttüğü görüşmelerle ilgili olarak, “Bir süredir, Türk hükümetinin Kürt nüfusuyla yaşadığı sorunları etraflıca ele aldığını görmek istediğimizi açıkça ifade ettik. Türkiye’yi iç terör sorunlarını değişik açılardan, daha geniş yaklaşımla çözmeye teşvik ediyoruz. Buna Kürtler ve diğer dışlanmış toplumlar da dahil” diye konuştu.

Görüşmelerle ilgili olarak Türkiye’nin Amerikan yönetimini genelde bilgilendirdiğine dikkati çeken Nuland, Ankara’ya PKK’yla mücadelede verdiği çabalarda destek vermekle birlikte, her şekilde ilerleme sağlanmasını ilgiyle izlediklerini belirtti.

Türkiye’ye bu konuda önerileri olup olmadığı sorulan Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nuland diplomatik üslubunu koruyarak, kendilerinden beklenen her türlü destek talebini Türkiye’den duymaya hazır olduklarını söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG