Erişilebilirlik

ABD’de Eski Muharipler Günü Kutlanıyor


Washington'da dev konseri izlemek için alanda toplanan Amerikalılar
Washington'da dev konseri izlemek için alanda toplanan Amerikalılar

Anma günü nedeniyle başkent Washington’daki büyük parkta düzenlenen konsere Bruce Springsteen, Rihanna, Carrie Underwood ve Metallica gibi ünlü sanatçıların katılması bekleniyor

Amerika’da 11 Kasım’da kutlanan Muharipler Günü için ülkenin çeşitli yerlerinde konserler ve kutlamalar düzenlendi. Başkent Washington’da da büyük bir konserin hazırlığı sürüyor.

“Kahramanlık Konseri” ismi verilen konseri kentin National Mall adı verilen büyük parkta 800 bin kişinin izlemesi bekleniyor. Gece sahneye çıkacaklar arasında Bruce Springsteen, Rihanna, Carrie Underwood ve Metallica gibi ünlü sanatçılar var.

Konseri düzenleyenler gecenin, cepheden dönen askerlere hizmetlerinden sonra yardım eden kuruluşlara destek ve ilgi yaratacağını umuyor.

Muharipler Günü Amerika’da ilk kez 1919’da Mütareke Günü olarak kutlandı. Kutlama, 11 Kasım 1918’de Birinci Dünya Savaşı’nı sona erdiren Versailles anlaşmasının anma günü olarak belirlenmişti.

Mütareke Günü Amerika’da 1938 senesinde resmi bayram ilan edilmiş ve bu 1954’e kadar böyle sürmüştü. Adının Muharipler Günü olarak değiştirilmesinin nedeni olarak İkinci Dünya ve Kore Savaşları gösterilmişti.

Murahipler Günü dünyanın başka yerlerinde de farklı isimlerle kutlanıyor. İngiltere ve İngiliz Milletler Topluluğu ülkeleri 11 Kasım’ı Anma Günü ya da Gelincik Günü (Poppy Day) olarak kutluyor.

İngiltere’de bu sene Londra Kulesi’nin çevresi Birinci Dünya Savaşı’nın 100’üncü yılı nedeniyle kristal gelinciklerle donatıldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG