Erişilebilirlik

Amerika'da İstihdam Verileri Olumlu


Amerika'da İstihdam Verileri Olumlu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

Amerika'da İstihdam Verileri Olumlu

“İş olanaklarının artması rotamızdan ayrılmayacağımız anlamına geliyor çünkü çok hızlı ilerliyoruz. Ekonomik iyileşmenin bir süre daha devam etmesi gerekiyor ve şimdi bu tamamen olasılık dahilinde görünüyor” diyen Ekonomist Mark Hamrick’e göre 7 yıldır toparlamakta olan ekonomide yeni istihdam alanlarının açılması iyi bir işaret.

72 ay boyunca istihdam piyasasına yeni işgücü katıldı. Sadece Eylül ayında da 156 bin kişiye iş bulundu. Bir başka iyi gelişmede ücretlerin enflasyondan daha hızlı artması oldu. Ama Ekonomik Siyasi Enstitüsü’nden Elise Gould’a göre maaşlar etnik köken ve cinsiyete göre hala farklılıklar gösteriyor. Örneğin, orta-direk siyah bir ailenin geliri aynı gruptaki beyaz bir ailenin gelirinin sadece yüzde 59’u kadar.

Bir başka önemli veri, işsizliğin hafif şekilde artarak yüzde 5’e yükselmesi. Ekonomistlere göre bu olumlu bir gelişme. Çünkü daha fazla Amerikalı işgücüne yeniden katılmayı umuyor.

İşsizlik verileri Başkanlık seçimlerinde büyük önem taşıyor. Ancak ekonomistler, iş olanaklarının artması ve kötü bir gelişme ihtimalinin az olması nedeniyle bu yıl seçmen tercihlerinde bu unsurun birinci derece olmayacağını düşünüyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG