Erişilebilirlik

Amerika Bağımsızlık Yıldönümünü Kutladı


236 yıl önce 4 Temmuz'da İngiliz Krallığı’ndan bağımsızlığını ilan eden Amerika yıl dönümünü çoşkuyla kutladı..

Ancak kutlamalar geçen haftasonu Amerika’nın doğu bölgelerinde yaşanan büyük fırtına sonrasında ve Colorado eyaletinde yaşanan orman yangınlarından dolayı geçmişe kıyasla daha sakin geçti.

Amerika’nın doğusunda yaşayan 1 milyon 300 bin ev ve işyeri 4 Temmuz’a elektriksiz girdi. Colorado’da ise yaklaşık 300 ev orman yangınlarında kül olmuş durumda.

Bağımsızlık yıldönümü için gündüz Amerika’nın büyük kentlerinden küçük kasabalarına kadar geçit törenleri düzenlendi, gece ise havai fişekler atıldı, kimi ailelerse bağımsızlık gününü pikniklerde kutladı.



Başkent Washington’da akşam düzenlenen havai fişek gösterileri için yüzbinlerce kişinin National Mall adındaki alanda toplandı. Aynı alanda televizyonlarda da canlı yayınlanan bir konser düzenlendi.

Başkan Barack Obama bağımsızlık gününü ordu personeliyle birlikte geçirdi. Obama’nın kızı Malia da aynı gün 14 yaşına bastı.

Son günlerde fırtınalar ve aşırı sıcaklardan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 24’e yükseldi. Sıcakların devamıyla birlikte ölü sayısının artmasından kaygı duyuluyor.

Colorado eyaletinin Colorado Springs bölgesinde de onbinlerce kişi günlerdir devam eden orman ve çalı yangınlarından dolayı evlerini terk etmek zorunda kaldı. Zararın ve can kaybının miktarıysa henüz anlaşılmış değil.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG