Erişilebilirlik

Amerikalılar'ın Çoğu Gidişattan Memnun Değil


Yeni bir kamuoyu yoklaması, Amerikalılar’ın ülkenin gidişatından memnun olmadığını ortaya koydu.

Quinnipiac Üniversitesi’nin araştırmasına göre, Amerikalılar’ın yüzde 57’si, kısmen de olsa Amerika’nın kendi kimliğini kaybettiği görüşünde.

Aynı orana yakın Amerikalı da, ‘ekonomik açıdan giderek daha fazla zorluk çektiklerini” söyledi.

Cumhuriyetçiler arasında bu oran daha fazlayken Başkan aday adayı Donald Trump’ı destekleyenler arasında bu oranın daha da arttığı ortaya çıktı.

Cumhuriyetçiler’in yüzde 79’u, Amerika’nın kimliğini kaybettiğini düşünürken, bu oran Donald Trump’ı destekleyenler arasında yüzde 85.

Cumhuriyetçiler’in yüzde 67’si, ekonomik olarak daha kötüye gittiklerini belirtirken, bu oran Donald Trump destekçileri arasında yüzde 78.

“Amerika’nın kendi kimliğini kaybettiği” düşüncesi Demokrat Partili Amerikalılar tarafından da yüzde 48 ile destek gördü.

Anket ayrıca, Cumhuriyetçiler’in ve Trump destekçilerinin “inançlarının ve değerlerinin saldırıya uğradığını, hükümetin azınlıklara tanıdığı inisiyatifin çok ileri gittiğini ve yetkililerin artık halkın ne düşündüğüne önem vermediklerini” düşündüklerini ortaya koydu.

Ankete göre, Demokratlar’ın yüzde 40’ı, inançlarının ve değerlerinin saldırı altında olduğuna inanırken, yüzde 68’i yetkililerin artık halkın düşüncelerine önem vermediğini düşünüyor.

Quinnipiac Üniversitesi Araştırma Direktörü Douglas Schwartz, özellikle Cumhuriyetçiler başta olmak üzere birçok Amerikalı seçmenin, kendi ve ülke statüsünden memnun olmadığını, bu oranın kendilerini saldırı altında hisseden Donald Trump destekçileri arasında daha da fazla olduğunu söyledi.

Trump destekçilerinin kendilerini dışlanmış hissettiğini savunan Schwartz, siyasetin dışından gelen bu adaya desteği, seçmenlerin kendileri gibi farklı düşünen bir lider arayışında olmasına bağlıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG