Erişilebilirlik

Şam'da Toplu Tutuklamalar


Şam'da Toplu Tutuklamalar
Şam'da Toplu Tutuklamalar

Şam’da askeri birliklerin ev ev arama yaptığı ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı bildiriliyor.

İnsan hakları gruplarına göre tutuklamalar Cumartesi günü meydana geldi. Fransız haber ajansına bilgi veren hükümet karşıtları, askeri birliklerin Şam’ın Kabun mahallesine giden yollara barikat kurdukları ve camilerin önünde otomatik silahlarla mevzilendiklerini önesürdü.

Aynı ajansa göre Suriye ordusu Homs kentinin bazı kesimlerini kontrol altına aldı ve özellikle Duar el-Fukara ve el-Nezihin mahallelerine çok sayıda asker yerleştirdi.

Homs, Beşar Esad hükümetine karşı protesto gösterilerinin en yoğun düzenlendiği kentlerin başında geliyor.

Bu arada Şam hükümeti, Homs yakınlarına bir trenin raydan çıkması olayından hükümet karşıtı gösterilerin arkasına saklanan sabotajları sorumlu tuttu.

Bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi, sabotajcıların demiryolunun bir bölümünü sökerek trenin raydan çıkmasına ardından makinistin öldüğü ve bazı yolcuların yaralandığı yangına yolaçtıklarını söyledi.

Halep’ten Şam’a gitmekte olan trende yaklaşık 480 yolcu bulunuyordu.

İnsan hakları grupları Suriye birliklerinin bugüne kadar en az 1,600 sivili öldürdüğünü önesürüyor. Şam hükümeti ise cankaybından teröristler ve islamcı militanları sorumlu tutuyor, bu grupların yüzlerce güvenlik görevlisini öldürdüğünü iddia ediyor.

Suriye’deki şiddet olaylarının düzeyi ve gerçek ölü sayısı hükümet yabancı gazetecilerin ülkeye girmesine izin vermediği için bağımsız kaynaklarca doğrulanamıyor.

XS
SM
MD
LG