Erişilebilirlik

Amanda Knox Yeniden Mahkum Edildi


Floransa’da bir mahkeme, İtalya’da öğrenciyken İngiliz ev arkadaşını bıçaklayarak öldürmekten yargılanan Amerikalı genç kadını yeniden cinayetten mahkum etti

Temyiz mahkemesi, şu anda 28 yaşında olan ve gıyaben yargılanan Amanda Knox hakkında 28 buçuk yıl hapis cezası kararı aldı. O dönem Knox’un erkek arkadaşı olan Raffalle Sollecito hakkında da 25 yıl hapis cezası kararı alındı ve kendisine yurtdışına çıkış yasağı kondu.

Eski cezası 2011 yılında iptal edilip Amerika’ya dönen Knox halen Seattle’da yaşıyor. Gerek Knox, gerekse Sollecito suçsuz olduklarını savunuyor.

Ancak geçen Mart ayında temyiz mahkemesi, Knox ve Sollecito hakkındaki beraat kararını bozmuş ve davanın yeniden görülmesine karar vermişti. Amanda Knox, hakkında yeniden mahkumiyet kararı alınmış olmasının “dehşet verici ve üzücü” olduğunu açıkladı.

Amanda Knox, İngiliz Meredith Kercher’la öğrenci değişim programı aracılığıyla İtalya’nın Perugia kentinde okurken aynı evde kalıyordu. 2007 yılında bir seks oyunu şiddete dönüşmüş ve Meredith Kercher hayatını kaybetmişti.

Polis ilk dava sırasında suç aletinde Knox ve Kercher’ın DNA’larına ulaşsa da 2011’de görülen bir mahkeme delillerin usulsüz toplandığına hükmederek Knox ve Sollecito’yu serbest bırakmıştı.

Duruşmada yargılanan üçüncü sanık, eski uyuşturucu satıcısı Rudy Guede’ye de ilk başta 30 yıl hapis cezası verildi, ardından ceza 16 yıla indirildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG