Erişilebilirlik

Şam Hükümetine Savaş Suçu Suçlaması


Merkezi New York’ta bulunan Amerikan insan hakları örgütü, suçlamanın İdlib ilindeki yargısız infazlarla ilgili olduğunu duyurdu. Örgüte göre Mart ayının son haftasıyla Nisan’ın ilk iki haftası arasında, ateşkes görüşmeleri sürerken İdlib’de evlerinden alınan en az 95 kişi tek tek öldürüldü.

Örgütün elinde, 35 kişiden bazıların evlerinin önünde başlarından vurularak, bazılarının ise daha sonra öldürüldüğünü kanıtlayan belgeler var. Diğer cinayetler ise şimdilik sadece görgü tanıklarının ifadelerine dayanıyor.

İnsan Hakları Gözlem’in Ortadoğu başkanı Nedim Huri, asker ve polislerin cinayetle yetinmediklerini, öldürdükleri kişilerin yakınlarına da saldırdıkları, evlerini ateşe verdiklerini söyledi.

İnsan hakları dernekleri dün, İdlib’de bir köyde, dokuzu tek bir ailenin fertleri olmak üzere 30 kişinin daha öldürüldüğünü haber vermişti.

Bu arada Halep yakınlarında güvenlik kuvvetlerini pusuya düşüren rejim karşıtlarının 15 polis ve askeri öldürdüğü öğrenildi.

Öte yandan BM gözlemcileri Suriye ordusunun kentler çevresindeki ağır silahlarını hala geri çekmediğini bildirdi. Şu anda sayıları 31’e çıkan gözlemciler iki tarafı da ateşkesi ihlal etmekle suçluyor.

Dara yakınlarında rejim karşıtı gösteri:

Suriye ordusunun Humus yakınlarındaki bir operasyonu:

XS
SM
MD
LG