Erişilebilirlik

Altın Küre Ödülleri Sahiplerini Buldu


En iyi dram filmi ödülünü alan "Boyhood" filminin çekim ve oyuncu kadrosu
En iyi dram filmi ödülünü alan "Boyhood" filminin çekim ve oyuncu kadrosu

En iyi dram filmi dalındaki ödüle çekimi 12 yıl süren "Boyhood", en iyi komedi-müzikal dalındaki ödüle ise "The Grand Budapest Hotel" layık görüldü

Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin verdiği 72’inci Altın Küre Sinema ve Televizyon Ödülleri Los Angeles’ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

En iyi dram filmi dalındaki ödüle yapımı 12 yıl süren Boyhood layık görüldü. Filmin yönetmeni Richard Linklater en iyi yönetmen, başrol oyuncularından Patricia Arquette ise en iyi yardımcı kadın oyuncu ödüllerini aldı.

The Grand Budapest Hotel ise en iyi komedi ya da müzikal filmi dalında ipi göğüsleyen film oldu.

Dram dalında en iyi erkek oyuncu ödülünü ünlü İngiliz bilimadamı Stephen Hawking’in hayatını beyazperdeye aktaran The Theory of Everything’in başrol oyuncusu Eddie Redmayne kazandı. Aynı dalda en iyi kadın oyuncu ödülünüyse Still Alice filminde Alzheimer hastalığına yakalanan bir profesörü canlandıran Julianne Moore aldı.

Online perakende devi Amazon, ilk Golden Globe ödülünü, yapımcılığını üstlendiği televizyon komedi dizisi Transparent’la aldı. Dizinin başrol oyuncusu Jeffrey Tambor da en iyi komedi oyuncusu dalında Altın Küre’ye layık görüldü. Tambor, dizide bir transseksüeli canlandırıyor.

En iyi televizyon dram dizisi dalında The Affair, dizide rol alan Ruth Wilson ise en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Ünlü oyuncu ve yapımcı George Clooney ise bu yılki yaşam boyu başarı ödülünü kucakladı. Clooney, geçen hafta Fransa’yı sarsan terör saldırılarından sonra ifade özgürlüğüne destek veren sanatçılar arasındaydı.

Törenin sunuculuğunu üstlenen Tina Fey ve Amy Poehler, ünlü komedyen Bil Cosby’ye yönelik cinsel taciz suçlamaları ve Sony Yapımcılık’ın tartışmalı filmi The Interview’u alaya alan şakalarıyla dikkat çekti.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG