Erişilebilirlik

Altın Küre Ödülleri Los Angeles'ta Dağıtıldı


Bu yılın en dikkat çeken ve en çok ödül toplayan yapımları sinemada American Hustle ve 12 Years a Slave, televizyondaysa Breaking Bad oldu

71’inci Altın Küre Sinema ve Televizyon Ödülleri, Los Angeles’te düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

19’uncu yüzyılda özgür bir siyahın köle olarak satılmasını konu alan tarihi film 12 Years A Slave, en iyi dram filmi ödülüne layık görüldü. Filmin en iyi kadın ve erkek oyuncu, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo gibi diğer dallarda ödül kazanamamasına rağmen en iyi film ödülünü alması, şaşkınlık yarattı.

1970’li yıllarda geçen ve bir dolandırıcının öyküsünü anlatan American Hustle ise en iyi komedi ya da müzikal dalında ödül aldı. Filmin başrol oyuncularından Amy Adams aynı dalda en iyi kadın oyuncu, Jennifer Lawrence ise en iyi yardımcı kadın oyuncu ödüllerine layık görüldü.

Dram dalında en iyi erkek oyuncu ödülü Dallas Buyers Club filmindeki rolüyle Matthew McConaughey’e, aynı dalda en iyi kadın oyuncu ödülüyse Woody Allen’ın Blue Jasmine filminde rol alan Cate Blanchett’e gitti.

En iyi yönetmen ödülü dalının bu yılki galibi ise Gravity'yle Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron oldu.

Ödülleri dağıtan Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin her yıl verdiği Cecil B. DeMille hayat boyu başarı ödülünü ise bu yıl Woody Allen aldı. Ödülü Allen adına sanatçının birçok filminde başrol oynamış olan Diane Keaton kabul etti.

En iyi televizyon dizisi ise Breaking Bad’di. Dizinin başrol oyuncusu Bryan Cranston dram dalında en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi oldu. Aynı dalda en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi ise Netflix’in yapımcılığını üstlendiği House of Cards dizisinden Robin Wright.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG