Erişilebilirlik

Türk Düşmanı Sarrazin'in Kitabı Almanya'yı Karıştırdı


Türk Düşmanı Sarrazin'in Kitabı Almanya'yı Karıştırdı
Türk Düşmanı Sarrazin'in Kitabı Almanya'yı Karıştırdı

Yaklaşık bir yıldır çeşitli ortamlarda Almanya’da yaşayan Türkler'e ve Müslüman diğer göçmenlere yönelik düşünceleri ve sarfettiği sözlerle gündeme oturan Thilo Sarrazin tepkileri üzerine çekiyor, ancak yoğun destek de buluyor. Sarrazin, şimdi de ‘Almanya kendini yok ediyor’ adlı bir kitap yazdı. Büyük bir tanıtım kampanyasına paralel, ülkenin en çok okunan gazetesi olan Bild ve en çok satan haber dergisi Der Spiegel kitaptan alıntıları hafta boyunca sayfa sayfa duyururken, kitap ise önümüzdeki hafta Pazartesi piyasaya sürülmeden ön ısmarlamalarla şimdiden liste başı oldu. Sarrazin 460 sayfalık kitabında, Türk ve Müslüman göçmenler hakkındaki çoğu dayanaksız iddaalarını sertleştirerek sürdürüyor.

Sarrazin, göçmenlerin yüzde 40’nın geçimlerini üretime katkıda bulunmadan sosyal devleti sömürerek sağladıklarını, topluma uyum göstermediklerini ve Almanya için yük olduklarını öne sürüyor. 1960’lı yıllarda Türklerin Almanya’ya iş göçünü büyük bir hata olarak tanımlayan Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi, Türk ve diğer Müslüman göçmenlerin yüksek doğum oranı ile orta vadeli olarak Almanya’da çoğunluğu oluşturacaklarını, kendisi gibi birçok Almanın ‘günün ritmini müezzinin çağrılarının belirlediği’ Müslüman bir toplumda yaşamak istemediklerini ifade ediyor.

Geçen yıl Berlin’de yaşayan Türklerin manavlıktan başka bir işe yaramadığını söyleyen Sarrazin, bu kez kitabında Almanya'ya bundan sonra sadece ekonomik açıdan yararlı göçmen grupların gelmesinden yana tavır koyuyor. Sarrazin’e aşırısağ ve muhafazakar çevrelerden özellikle internet ortamında destek geldiği dikkati çekerken, siyasi gözlemciler şu anda Sosyal Demokrat Parti SPD üyesi olan Sarrazin’in, ileride yeni kurulan Pro Deutschland adlı İslam düşmanı partinin başına geçmeyi planladığını savunuyorlar.

Başbakan Angela Merkel, ‘aşağılayıcı ve kırıcı’ olarak tanımladığı düşünceleriyle Sarrazin’in uyum çabalarını baltaladığını belirtirken, Yeşiller Federal Parlamento milletvekili Mehmet Kılıç, Sarrazin’in düşünce özgürlüğünü ırkçı düşünceleri için istismar ettiğini savunuyor.

Mehmet Kılıç, Sarrazin’in Alman Merkez Bankası yönetiminden ve SPD’den derhal uzaklaştırılmasını talep ediyor.

Öte yandan Thilo Sarrazin’in önümüzdeki Pazartesi günü kitabını Berlin’de bir basın toplantısı kapsamında tanıtması bekleniyor. Sarrazin’le ilgili tartışmaların tanıtım sonrasında daha da sertleşeceği tahmin ediliyor.

XS
SM
MD
LG