Erişilebilirlik

Almanya’daki Yangında Üç Türk Çocuk Can Verdi


Almanya’nın Dortmund kentinde Türk kökenli bir göçmen ailenin evinde çıkan yangında 3 çocuk can verdi. Polisin verdiği bilgilere göre Tuncelili Tüfekçi ailesinin oturduğu apartman dairesinde sabah saat beş sıralarında yangın çıktı. 12 yaşındaki Dilan ve 4 yaşındaki Mustafa’nın yangında öldüğü, 10 yaşındaki Mustafa adlı çocuğun ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği açıklandı.

Alınan bilgilere göre çocuğun vücudunda 17 bıçak darbesine rastlandı. Polis sözcüsü yangının kundaklama sonucunda ortaya çıktığının tahmin edildiğini ve ilk otopsi sonuçlarına göre kundaklama öncesinde çocuklara şiddet uygulandığının saptandığını duyurdu. Yetkililer olayın sorumlusu olarak önce çocukların babası Muharrem Tüfekçi’nin tutuklandığını haber verdi, ancak bu haber öğleden sonra geri çekildi ve babanın suçsuz olduğu açıklandı. Daha sonra ise Muharrem Tüfekçi’nin birlikte yaşadığı Bulgar kadın gözaltına alındı. Olayın görgü tanıkları Bulgar kadının yangının çıkmasından çok kısa bir süre önce kolu yaralı bir şekilde evden uzaklaştığını öne sürdü.

Soruşturmayı cinayet şubesi üstlenirken yetkililer olayı bir aile dramı şeklinde tanımlıyor ve ırkçı bir kundaklama ihtimali olmadığını belirtiyor. Ancak konuyla ilgili kesin açıklamanın tüm bulguların değerlendirilmesinden sonra yapılacağı bildiriliyor. Yetkililere göre, Tüfekçi ailesi eskiden aynı binanın en üst katında oturuyordu ve geçen Şubat ayında bu dairede de yangın çıkmıştı. O yangının çocukların ihmali nedeniyle çıktığı sonucuna varılmıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG