Erişilebilirlik

Almanya'da Yangında 8 Türk Öldü


Almanya’nın Stuttgart kenti yakınlarındaki Backnang kasabasında bir apartmanda çıkan yangın sonucu aynı aileden 8 Türk yaşamını yitirdi.
İtfaye yetkilileri meydana gelen korkunç yangının sabah saat 4.30 sıralarında çıktığını, kısa sürede üç katlı apartmanı sardığını ve birinci katta bulunan dairede yaşayan Soykan ailesinden yedisi çocuk sekiz kişinin öldüğünü açıkladı.

Stuttgart'a 25 km yakınlıkta bulunan 40 bin nüfuslu Backnang kasabasında yaşanan bu olayda yedi çocuğunu yitiren Soykan ailesinin aslen Afyon'lu olduğu, ancak uzun süredir Almanya'da yaşadığı da belirlendi.
Polis olay yerinde yaptığı ilk belirlemeler sonrasında bir kundaklama izine rastlanmadığını, toplam 13 kişinin kayıtlı olduğu apartmandaki yangının muhtemelen bir sobadan çıktığını açıkladı.

Ancak geçmişte yaşanan benzer yangın facialarının bazılarının arkasında aşırı sağcıların olduğunun ortaya çıkması nedeniyle Almanya'daki Türk kamuoyunda konuyla ilgili şüpheler oluştu.

Olayı bir 'facia' olarak niteleyen Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu olay yerine giderken, polisin yangının nedenini araştırdığını ve soğukkanlı olunması gerektiğini söyledi. Backnang kasabasının bulunduğu Baden Württemberg Eyaleti Türk Toplumu Başkanı Gökay Sofuoğlu ise yangın nedeninin şüphe bırakmayacak şekilde aydınlığa çıkarılmasını talep ettiklerini söyledi.

Öte yandan yurtdışında yaşayan Türklerden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hükümetin Alman yetkililerin yaptıkları ve yapacakları çalışmaları yakından takip etttiklerini, yangının gerçek nedeninin hiç bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturulmasını beklediklerini duyurdu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG