Erişilebilirlik

Almanya’da Türk Kadına Irkçı Saldırı


Almanya’da göçmenlere ve sığınmacılara yönelik ırkçı saldırılara her gün yenileri ekleniyor. En son ülkenin kuzeyindeki Schleswig Holstein eyaletinin başkenti Kiel’de sokak ortasında gerçekleşen ırkçı saldırının hedefi bir Türk kadın oldu. Gamze Kulaksızoğlu adlı kadının gündüz saatlerinde saldırıya uğraması büyük tepkiye yol açtı.

Konuyla ilgili polis tarafından yapılan açıklamaya göre, üç çocuk annesi Kulaksızoğlu alışverişten dönerken kendisine doğru koşarak gelen bir kişi tarafından önce Almanca hakarete uğradı. Söz konusu kişi `İğrenç Müslüman‘ dedikten sonra Kulaksızoğlu‘nun yüzüne yumruk attı.

Genç kadın yumruğun etkisiyle olay yerinde bayılırken, saldırıyı görenlerin polise haber vermesi sonrasında olay yerine gelen ilkyardım ekibi Gamze Kulaksızoğlu’nu hastahaneye kaldırdı, yapılan müdahalede burnunda ve yüz kemiğinde kırıkların olduğu tespit edildi. Irkçı saldırgan, görgü tanıklarının ifadelerinden sonra evinde yakalanarak, göz altına alındı. Gamze Kulaksızoğlu, “Müslüman olduğum için ırkçı bir saldırıya maruz kaldım. Yabancı düşmanlığı artık sınır tanımıyor” şeklinde bir açıklama yaptı.

Geçen hafta başkent Berlin'de bir Alman kadın metro istasyonunda yaşları 13 ve 14 olan iki başörtülü kıza saldırmış, başörtülerini başlarından çekmeye çalışmıştı. Berlin polisinin yaptığı açıklamaya göre, yürüyen merdivenin arızalanmasına kızan ve bundan söz konusu kızları sorumlu tutan kadın saldırganın kimliği tespit edilemedi. Polis, olayın ilgili merciler tarafından araştırıldığını duyurdu.

2015’te Türklere 53 saldırı

Almanya’da sığınmacı krizinin alevlendiği geçen yıldan beri sığınmacılarla birlikte uzun yıllardır ülkede yaşayan göçmenlere yönelik saldırılarda yeniden artış yaşanıyor. Sadece bu yılın ilk altı ayında sığınmacı yurtlarına düzenlenen saldırıların sayısı 500’e ulaşırken, Federal İçişleri Bakanlığı’nın elindeki verilere göre, 2015’de Türk göçmenlere yönelik en az 53 ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıların 34’ü camilere yönelik tehdit ve kundaklamalar olarak kayıtlara geçerken, diğer saldırılar içinde yaralama ve ev kundaklamalar ön plana çıktı. Ankara’da hükümet tarafından yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik saldırılarla ilgili hazırlanan rapor da, ırkçı saldırların en yoğun yaşandığı ülkenin Almanya olduğunu ortaya koymuştu. Almanya’da ırkçı motivasyonu olan saldırıların sayısının iki Almanya’nın birleştiği 1989’dan bu yana en yüksek orana ulaştığını belirten uzmanlar, bu gelişmeyi hemen her gün düzenlenen ırkçı yürüyüşlere ve kamuoyunda özellikle Müslüman mültecilere karşı yürütülen tartışmalara bağlıyorlar.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG