Erişilebilirlik

Almanya’da Koli Basili 2 Kişinin Daha Canını Aldı


Almanya’da Koli Basili 2 Kişinin Daha Canını Aldı
Almanya’da Koli Basili 2 Kişinin Daha Canını Aldı

Televizyondan halka hitap eden Bakan, krizin sona erdiğini söylemek için zamanın erken olduğunu ancak, verilerin salgının yavaşlamakta olduğunu gösterdiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü Bulaşıcı Hastalıklar Dairesi Başkanı da, Alman tarihinin en ölümcül koli basili salgının nerden yayıldığının belki asla bilinemeyeceğini söyledi.

Doktor Guenael Rodier’e göre, hastalıklı sebzeler bir hafta içinde bulunamazsa hastalarla yemek yedikleri veya alışveriş yaptıkları yerler arasında bağ kurabilmek imkânsız oluyor.

Karın ağrısı, ishal, yüksek ateş ve kusmaya sebep olan enfeksiyon, neredeyse tümü Almanya’da olmak üzere 25 kişinin ölümüne 2,600 kişinin de hastalanmasına sebep oldu.

Avrupa Birliği Tarım Bakanları’nın Brüksel toplantısında salgın nedeniyle sebzelerini satamayan çiftçilere 220 milyon dolar yardım yapılması önerildi.

Salgın çıktığından beri Avrupalı çiftçiler, tüketicilerin artan korkusu nedeniyle sebzelerini satamaz hale geldi.Rusya, Avrupa Birliğinden tüm sebze alımlarını durdurdu.

Salgının Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde bir çiftlikte başladığı yolundaki haberler de, İspanya’dan yayıldığı iddiası gibi boş çıktı.

XS
SM
MD
LG