Erişilebilirlik

Almanya’da İslam Karşıtı Afd Yükselişte


Alternative for Germany, AfD,
Alternative for Germany, AfD,

Almanya’da yapılan kamuoyu araştırması İslam ve göçmen karşıtlığı ile bilinen Almanya için Alternatif Partisi Afd'nin bu ay içinde ülkede gerçekleşen bir dizi saldırının ardından yükselişe geçtiğini ortaya koydu. Bununla birlikte araştırma Başbakan Angela Merkel’e olan desteğin sabit olduğunu da gösterdi.

Almanya’da 18-26 Temmuz tarihleri arasında yapılan 5 ayrı saldırıda 15 kişi yaşamını yitirmiş,onlarca kişi de yaralanmıştı. Saldırılardan 2’sini IŞİD üstlenmiş, diğerleri ise mülteci olmak isteyenler tarafından düzenlenmişti.

Saldırıların ardından Merkel’in sığınmacılara açık kapı politikasına eleştiriler gelmişti.

Bild am Sonntag için yapılan kamuoyu araştırmasına göre Afd önceki haftaya kıyasla oylarını yüzde 2 artırarak yüzde 12’ye çıkardı. 2013’te kurulan Afd, sene başında yüzde 15 oy oranına sahipti ancak daha sonra parti içi çekişmeye sahne oldu.

Kamuoyu yoklaması Merkel’in muhafazakarlarının yüzde 35, Sosyal Demokratların ise yüzde 23 oy oranına sahip olduğunu gösterdi.

Almanya’da gelecek yıl bahar mevsiminde federal seçimler yapılacak. Son kamuoyu yoklamasının sonuçları Afd’nin oy oranının yükseldiğini gösterse de, Merkel için iyi haber olduğu yorumları yapılıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG