Erişilebilirlik

Almanya Türk Kızın Ölümünü Tartışıyor


Tuğçe Albayrak
Tuğçe Albayrak

15 Kasım'da iki Alman kızı tacizden kurtarmaya çalıştığı için bir Sırp genci tarafından komaya sokulan Tuğçe Albayrak'ın beyin ölümü doktorlar tarafından doğrulandı

Taciz gören iki Alman kıza yardım etmek isterken, bir gençten yediği darbe sonrası komaya giren Tuğçe Albayrak’ın beyin ölümünün gerçekleşmesi Almanya gündeminin en önemli konularından biri oldu.

Verilen haber ve yapılan yorumlarda medeni cesaret gösteren bir genç kadınının kendisinin şiddet kurbanı olması konu edilirken, Alman toplumunda da erkeklerin kadınlara yönelik taciz olaylarının artmasına dikkat çekildi. Sosyal medyada da en çok tartışılan konulardan biri olan olayın başlangıcı 15 Kasım’da yaşandı.

Polisin verdiği bilgilere göre Hessen eyaletinde bulunan Frankfurt yakınındaki Kaiserlei kentinde bir arkadaşının doğum gününü kutlamak için gittiği bir restoranda Tuğçe ve arkadaşlarının yemek yediği sırada, alt kattaki tuvaletten iki genç kızın yardım isteyen çığlıkları duyuldu.

22 yaşındaki Tuğçe başka bir kız arkadaşını yanına alarak yardım için aşağıya indiğinde üç gencin, iki Alman kızını kadınlar tuvaletinde taciz ettiğini gördü. Tuğçe Albayrak söz konusu gençleri tuvaletten çıkarıp, Alman kızlara yardım etmeyi başardı.

Ancak restoran ziyareti sonrasında saldırgan gençlerin restoran önünde tacizine uğradı ve bu esnada bir Sırp gencinden yediği darbe sonrası kafasını yere çarparak komaya girdi. Beyin kanaması geçiren ve yoğun bakım ünitesine alınan Tuğçe Albayrak 11 gün süren yaşam savaşını kaybetti. Basında çıkan haberlerden sonra doktorlar Perşembe günü Tuğçe’nin beyin ölümünün gerçekleştiğini doğruladılar ve yaşam ünitesinde ailesinin talebi üzerine 2 gün daha bağlı kalacağını açıkladılar.

Öğretmenlik okuyan üniversite öğrencisi Tuğçe Albayrak’ın ailesi kızlarının bağlı olduğu bitkisel hayattan henüz çıkarılmasını istemediklerini ve umutlarını yitirmediklerini duyurmuştu.

Bu arada Der Spiegel dergisinin internet sayfası ilgili doktorların yaşam ünitesini Tuğçe Albayrak’ın 23.ncü doğum günü olan yarınki Cuma günü kapatacaklarını haber verdi.

Bu arada Tuğçe’ye yumruk atarak komaya sokan 18 yaşındaki Sırp genç tutuklanarak gözaltında alındı. Savcılıktan yapılan açıklamada gencin çok ciddi yaralama teşebbüsünden suçlandığı belirtilirken, olayda ırkçı bir ize rastlanmadığı söylendi.

Tuğçe Albayrak’ın ailesi ve arkadaşları Sırp gencin ırkçı nedenlerle saldırmış olabileceğini, ayrıca olayın yaşandığı restoran çalışanlarının olayın olduğu gün saldırgan gençlere hiçbir şekilde müdahale etmemesini ve polis çağırmamasını da eleştirmişlerdi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG