Erişilebilirlik

Almanya: ‘Tehdit Çok Ciddi’


İstanbul Almanya Başkonsolosluğu
İstanbul Almanya Başkonsolosluğu

Almanya, Türkiye’deki diplomatik temsilciliklerini kapatırken, İstanbul’daki Alman Lisesi’nde de eğitime bir gün ara verildi. Almanya Dışişleri Bakanı Walter Steinmeier, “Tehdit çok ciddi” dedi.

Kapatma kararı nedeniyle, Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier medya mensuplarının önüne çıkarak bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Steinmeier, Türkiye’deki Alman misyonlarına karşı “çok ciddi terör saldırısı” ihbarı aldıklarını söyledi. Bakan, durumu değerlendirdiklerini ve diplomatik temsilcilikleri kapatma kararı aldıklarını belirtti. Steinmeier, terör saldırısı ihbarlarını “çok somut” diye niteledi, daha fazla ayrıntıya girmedi.

Walter Steinmeier, Ankara’daki Büyükelçilik ile İstanbul’daki Başkonsolosluk’un kapatılmasının “gerekli bir önlem” olduğunu ifade etti. Steinmeier, “Alman vatandaşlarının ve çalışanların korunması öncelik taşıyor,” dedi. Alman Bakan, alınan önlemlerden dolayı Türk polisine teşekkür borçlu olduklarını söyledi. Walter Steinmeier, Almanya vatandaşlarına, gelecek günlerdeki seyahat uyarılarını çok dikkatlice takip etmelerini tavsiye ettiklerini de belirtti.

Reuters haber ajansı da, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın, Ankara’da yaşayan vatandaşlarına “her an olabilecek bir saldırı” konusunda uyarıda bulunduğunu bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya’nın terör alarmı nedeniyle İstanbul ve Ankara’daki temsilcilikleri ile Alman Lisesi’ni kapatması konusunda, “normal” yorumunda bulundu.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG