Erişilebilirlik

Almanya Sorunlu Mültecileri Sınırdışı Edecek


Almanya Sorunlu Mültecileri Sınırdışı Edecek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00

Almanya, Köln ve diğer kentlerde yılbaşı gecesi kutlamaları sırasında yüzlerce kadının taciz edilmesi ve saldırıya uğraması sonrasında yabancıların sınırdışı edilmesine ilişkin yasaları sıkılaştırmaya hazırlanıyor. Polis, saldırıları genç göçmen erkeklerin yaptığını bildiriyor. Taciz ve saldırılarla ilgili olarak hepsi göçmen olmak üzere 19 kişinin kimliği belirlendi. Köln’de yabancılara yönelik saldırılar da yaşandı.

Almanya’nın doğusundaki Leipzig’de aşırı sağcılar ve fulbol holiganları dükkanların camlarını kırdı, araçlara zarar verdi.

Olaylar, İslam karşıtı PEGIDA hareketinin 2 bin üyesinin ‘Almanya için Özgürlük’ gibi sloganlar yazılı pankartlarla yaptığı protesto gösterisinin yakınında patlak verdi.

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, tecavüz dahil bazı suçlardan hüküm giyen yabancılara yönelik sınırdışı yasalarının sıkılaştırılacağını açıkladı. Maas, ”Tüm amacımız mağdurları korumak. Ancak Almanya’daki mültecilerin çoğunluğu masum. Bu mültecileri korumak da sadece mantıklı değil aynı zamanda gerekli. Bu kişiler suçlu olarak damgalanmayı haketmiyor” diye konuştu.

Almanya’da polis yılbaşı gecesi kutlamaları sırasında yarısı cinsel taciz ve tecavüz vakası olmak üzere 500‘den fazla şikayet aldı. Kimilerine göre sağcı gruplar siyasi kazanç için saldırıları kullanıyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise bir milyondan fazla mülteci kabul etme politikasını savunuyor.

Köln’de yabancılara karşı düzenlenen saldırılardaysa altı Pakistanlı, iki Suriyeli ve üç Gineli yaralandı.

Akademisyen Andrea Mammone, Alman siyasetçilerin yılbaşı gecesi yaşananlara ölçülü bir yanıt vermesi gerektiğini söylüyor: ”Dürüst olmakla pratik olmak arasında denge sağlanmalı. Ahlaki görev olarak mültecileri kabul edersiniz ancak suç işlemeleri durumunda sıkı yasalar uyarınca cezalandırılmalarını sağlarsınız.”

Köln Polis Teşkilatı, yılbaşı gecesi yaşanan olayları soruşturmak üzere yüz kişilik bir ekip kurdu. Yetkililer, olaylara ışık tutması amacıyla sosyal medyayı da incelemeye aldı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG