Erişilebilirlik

Almanya Libya Krizine Siyasi Çözüm İstedi


Almanya Libya Krizine Siyasi Çözüm İstedi
Almanya Libya Krizine Siyasi Çözüm İstedi

Almanya Dışişleri Bakanı Libya krizinin askeri yollarla giderilemeyeceğini söyledi.

Resmi bir ziyaret için Çin’de bulanan Guido Westerwelle, Pekin’de, Çin Dışişleri Bakanı’yla görüştükten sonra yaptığı konuşmada, tarafları ateşkese ve görüşmeye çağırdı.

Westerwelle gibi Çin Dışişleri Bakanı Yang Jiechi da soruna diplomatik çözüm yolu bulunmasını istedi. BM Güvenlik Konsey’inin Libya’ya uçuş yasağı oylamasında iki ülke çekimser kalmıştı.

Bu arada NATO, asilere, sivillere saldırmaları halinde bombalanacakları uyarısında bulundu. NATO sözcüsü, Güvenlik Konseyi’nin sivillerin korunması kararının iki taraf için de için geçerli olduğunu vurguladı.

Öte yandan Amerika Savunma Bakanı Robert Gates, görevde kaldığı sürece Libya’ya Amerikan askeri gönderilmeyeceğini söyledi. Gates, dün, Amerikan Merkezi İstihbarat Örgütü’nün Libya’da gizli operasyon yaptığı yolundaki haberlere değindi.

Bakan, CIA’in asileri tanımak için Libya’ya ajan göndermiş olabileceğini ancak CIA adına açıklama yapamayacağını söyledi. Robert Gates, iç ve dış siyasi baskıyla ekonomik ve askeri yaptırımların er geç Kaddafi rejiminin çökmesine yol açacağına inanıyor.


XS
SM
MD
LG