Erişilebilirlik

'Almanya İslam Karşıtlığını Ciddiye Almıyor'


'Almanya İslam Karşıtlığını Ciddiye Almıyor'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:02 0:00

Almanya’da İslam'a karşı önyargıların artması göçmenler arasında büyük huzursuzluğa yolaçıyor. Cem Dalaman'ın konuştuğu Berlintürk Haber Ajansı Yöneticisi Sevim Ercan, Alman siyasetinin kamuoyunun bir bölümünde oluşan Türk ve Müslüman karşıtlığını yeteri kadar ciddiye almadığını savunuyor

Almanya’da Ekim ayından bu yana İslam karşıtlığı adı altında göçmenlere karşı kitlesel eylemler yapan Pegida adlı ‘Batının İslamlaştırılmasına Karşı Avrupalı Yurtseverler’ hareketinde yaşanan bölünme sonrasında gözler oluşumun geleceğine çevrildi. Pegida grubu ve gruptan geçen hafta istifa eden eski öncülerinden Kathrin Oertel’in girişimiyle oluşturulan yeni bir birlik gösterilere ara verirken, şimdi kafalarda ‘acaba Pegida hareketi ve grubun ırkçı ve İslam düşmanı eğilimleri deşifre mi oldu?’ şeklinde sorular dolaşıyor. Pegida’nın kurucusu Lutz Bachmann, Adolf Hitler’in bıyıkları ile saç modelini kopyalayarak poz vermiş ve fotoğraflarının kamuoyuna yansımasından sonra istifa etmişti. Pegida ve ondan kopan yeni grup gösterilere yeniden başlamayı planlıyor.

Almanya’da son 4 aydır yabancılara karşı girişilen şiddet eylemlerinde yüzde 130 artış görüldü. Uzmanlar bu artışın doğrudan Pegida ile oluşan atmosferle bağlantılı olduğu görüşünde. Pegida oluşumu son haftada yaşanan gelişmelerle her ne kadar sarsılsa da, Müslümanlar ve İslam'a karşı önyargıların adeta zirve yapması özellikle Türkiye kökenli göçmenler arasında büyük huzursuzluğa yolaçıyor.

Berlin muhabirimiz Cem Dalaman, konuyu Berlintürk Haber Ajansı’nın yöneticisi gazeteci Sevim Ercan’la konuştu. 25 yıldır Berlin’de gazetecilik yapan Ercan, Alman siyasetinin kamuoyunun bir bölümünde oluşan Türk ve Müslüman karşıtlığını yeteri kadar ciddiye almadığını savunuyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG