Erişilebilirlik

Almanya İncirlik İçin Masada Olacak


Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (ortada) bugün Ankara'da bekleniyor.
Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (ortada) bugün Ankara'da bekleniyor.

Türkiye, bugün Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’i, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın misafiri olarak ağırlayacak.

Almanya Genelkurmay Başkanı Volker Wieker’in Bild am Sonntag Gazetesi’nde yayımlanan açıklamalarının ardından DAEŞ ile mücadele kapsamında Türkiye ile resmi uzlaşma koşulları bugün şekillenecek. Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in Türkiye tarafıyla görüşmesi sonrasında detaylı bilgi verilebilecek.

Son olarak Wieker’in, Almanya’nın DAEŞ ile mücadele için 1200 kişilik askeri personel ve ayrıca teçhizat desteği verileceğine ilişkin sözleri diplomatik kaynaklarca da teyit edildi. DAEŞ ile mücadele kapsamında ilk aşamada 6 keşif uçağı ve 550 askeri personel sevkiyatı yapılacağını belirten diplomatik kaynaklar, iki ülke savunma bakanı arasında Viyana Konferansı’ndaki konular hakkında detaylı değerlendirmeler yapılacağını ifade etti. Bunun yanı sıra tanker gemisi gönderileceğini belirten kaynaklar, toplam 1200 kişilik personel arasında teknik ve lojistik görevlileri de bulunduğunu kaydetti.

Diplomatik kaynaklar, Almanya’nın sevkiyatı gerçekleştirebilmesi için Alman Federal Parlamentosu’nun onayı gerektiğini ve İncirlik Üssü’nün kullanılması içinse Türkiye’nin de onayıyla birlikte gerçekleşebileceğini vurguladı.

Almanya’nın Türkiye gibi Beşar Esat rejimiyle ilgili yaklaşımını da “net ve açık” diye yorumlayan kaynaklar, ancak Suriye’deki olası çözüm kapsamında da Almanya’nın DAEŞ mücadelesinde yer alacağını ifade etti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG