Erişilebilirlik

Alman ve Hollandalı Bakanlar: ‘Kaygılıyız’


Türk medyası, Anayasa Mahkemesi’nin iki üyesinin tutuklandığını bildirirken, Almanya ve Hollanda Dışişleri Bakanları, darbe girişimi sonrasında hükümetin başlattığı operasyonlarda yaşanan gelişmelerden kaygı duyduklarını söyledi. Hollandalı Bakan Bert Koernders, Washington’da yaptığı açıklamada, “Türkiye’deki gelişmelerden kaygılıyız” dedi, Türk hükümetinden hukuk kurallarına riayet etmesini istedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier da binlerce kişinin tutuklandığı yolundaki haberleri kaygıyla izlediklerini söyledi.

Öte yandan BM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zeid Raad El-Hüseyin, Türkiye’deki darbe girişimini kınadı, bununla birlikte binlerce kişinin tutuklanmasından kaygı duyduklarını bildirdi.

Kredi notu junk oldu

Öte yandan Standard & Poor’s derecelendirme kuruluşu, Türkiye’nin kredi notunu “junk” statüsüne düşürdü.

Derecelendirme kuruluşu, Türkiye’nin ülke notunu BB/B’den BB+/B’ye düşürdü.

S&P, Türkiye’deki siyasi karışıklığın bir süre daha devam edeceğini, bu nedenle ülke görünüm notunu negatif alanda tutacağını bildirdi. Bu açıklama, Türkiye’nin notunun daha da düşürülebileceği anlamına geliyor.

Belçika hükümeti ise Brüksel’deki Türk Büyükelçisi’ni gelişmelerle ilgili olarak bilgi vermesi için Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

Atina hükümeti, darbe girişimi sonrasında, helikopterle Yunanistan’a kaçan sekiz askerin Kavala’ya nakledildiğini açıkladı. Askerler yarın mahkemeye çıkarılacak.

Şu ana kadar 60 bin polis, asker, devlet memuru ve öğretmen görevden uzaklaştırıldı, kovuşturmaya uğradı veya gözaltına alındı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG