Erişilebilirlik

Alman Parlamentosu’na Vatandaşlardan Tepki


Alman Parlamentosu’na Vatandaşlardan Tepki
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

Amerika’nın Sesi Televizyonu’na konuşan vatandaşlar, Alman Parlamentosu’ndan geçen Ermeni Soykırımı tasarısının utanç verici olduğunu ve Türkiye’nin gelişmesinin önüne geçmek için verilmiş siyasi bir karar olduğunu düşündüklerini söyledi

Alman Parlamentosu’nda dün onaylanan Ermeni Soykırımı tasarısının ardından Türk yetkililer, karara tepki olarak kınama mesajları yayınladı.

Kararın ardından Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin Almanya Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nu istişarede bulunmak üzere geri çağırdıklarını açıkladı.

Peki, Almanya’da onaylanan Ermeni Soykırımı tasarısıyla ilgili olarak vatandaş ne düşünüyor? Amerika’nın Sesi televizyonu muhabiri konuyla ilgili vatandaşın görüşlerini aldı.

Yusuf Sönmez, onaylanan tasarının, gelişen Türkiye’nin önünü kesmek için alınmış siyasi bir karar olduğunu ve Alman vatandaşlarının tümünün bu görüşte olmadığını düşündüğünü ifade etti. Alman Parlamentosu’nun aldığı bu kararın yanlış olduğunu savunan Sönmez’e göre, bu konu tarihçilere bırakılmalı ve siyaset malzemesi olmaktan çıkarılmalı.

Sertaç Dönmez ise, Ermeni tehciri konusunun, dünya kamuoyunda ele alınış biçimi ve sonuçları bakımından Türkiye aleyhinde kabul görme eğiliminde olduğunu düşündüğünü ifade etti. Dönmez, iyi ilişkilerinin olduğu ve yakın müttefiklerinin bile Türkiye hakkında böyle kararlar alabilmesini, Türkiye’nin Ermeni olayları hakkında kendisini dünyada iyi ifade edememesine bağladığını belirtti.

Jale Akdemir, Almanya’da onaylanan tasarının Türkiye-Almanya ilişkilerini olumsuz yönde etkileyeceğini düşündüğünü ifade etti.

Handan Aşmaca da, alınan kararın utanç verici olduğunu ve Türkiye’nin bu kararı kabul etmemesi gerektiğini söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG