Erişilebilirlik

Alman Milletvekilleri İncirlik’te


Almanya Federal Meclisi’nin, 1915 Olayları’nı soykırım olarak kabul eden tasarıyı 2 Haziran’da onaylamasıyla, üç ay boyunca İncirlik Üssü’nü ziyaretlerine izin verilmeyen Alman parlamenterler, bugün üssü ziyaret etti.

19 Eylül’de Bakanlar Kurulu’nda engelleme kararının kaldırılmasının ardından hareket geçen Alman vekiller, Almanya'ya ait askeri uçakla üsse geldi. Almanya Federal Parlamento Savunma Komisyonu'nun 7 üyesi Ankara temaslarının ardından geldikleri İncirlik’te, Alman askerleriyle biraraya geldi. Hıristiyan Birlik Partisi'nden Prof. Karl A. Lamers, Ingo Gaedechens, Florian Hahn, Sosyal Demokrat Parti'den Rainer Arnold, Dr. Karl Heinz Brunner, Sol Parti'den Dr. Alexander S. Neu ve Yeşiller Partisi'nden Agnieszka Brugger'in yer aldığı heyet, Alman askerleriyle basına kapalı görüşme gerçekleştirdi. Milletvekilleri Alman askerleri ile çalışma şartları ve IŞİD ile mücadele konularında bilgi aldı. Ziyaret sırasında üstte bulunan Alman savaş uçaklarının da iniş ve kalkış yapması dikkat çekti.

Almanya Federal Cumhuriyeti Federal Meclis Savunma Komisyonu üyeleri, yaklaşık 5 saat kaldıkları İncirlik Üssü'nden ayrıldı. IŞİD ile mücadele eden uluslararası koalisyonun üyelerinden olan Almanya, Ocak ayında İncirlik Üssü'ne Tornado tipi keşif uçakları ve bir tanker uçak konuşlandırmıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG