Erişilebilirlik

Allen ve McGurk Ankara'da Temaslarda Bulundu


Brett McGurk ve John Allen
Brett McGurk ve John Allen

Başkan Barack Obama’nı IŞİD’le mücadele koalisyonu özel temsilcisi emekli Orgeneral John Allen ve yardımcısı Brett McGurk, bu alandaki işbirliğini Ankara’da Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve diğer yetkililerle görüştü.

Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Ankara’da yapılan görüşmelerin “verimli gerçekleştiği” bildirildi.

Açıklamada, tarafların yabancı savaşçı geçişinin önlenmesi, IŞİD terör örgütüyle mücadele konusunda iki ülke arasındaki işbirliğinin genişletilmesi amacıyla atılacak adımları ele aldığı belirtildi.

Büyükelçilik açıklamasında, “General Allen, Suriye halkını IŞİD’in saldırılarına karşı savunmak; ılımlı Suriye muhalefetinin kontrolündeki toprakları güvence altına almak; ABD’yi, koalisyon ortaklarımız ile müttefiklerimizi ve Suriye halkını Suriye’deki terörist tehditlerden korumak; ve Suriye’deki ihtilafa müzakere edilmiş bir çözüm bulmak için gerekli koşulların sağlanması konularında, incelemeler sonucunda belirlenen Suriye muhalefetine yetkinlik kazandıracak Eğit & Donat faaliyetlerine verdiği destekten ötürü Türkiye’ye teşekkür etmiştir” ifadelerine yer verildi.

Ankara ve Washington’un Suriye’deki öncelikler konusunda uzlaşamamasının ılımlı Suriye muhalefetinin tecrübeli savaşçılarını kapsayacak eğit-donat programının gecikmesine yol açtığı düşünülüyor. Amerika Suriye’de IŞİD’le mücadeleye öncelik verilmesini, Türkiye ise eğit-donat faaliyetlerine katılacak Suriyeli isyancıların Beşar Esat rejimiyle de savaşmasını istiyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG