Erişilebilirlik

Haftasonu Soçi'de Aliyev-Sarkisyan Zirvesi


Serj Sarkisyan ve İlham Aliyev en son geçen yıl Viyana'da biraraya gelmişti
Serj Sarkisyan ve İlham Aliyev en son geçen yıl Viyana'da biraraya gelmişti

Azerbaycan ve Ermenistan cumhurbaşkanları, Dağlık Karabağ sorununu görüşmek üzere 8 ve 9 Ağustos tarihlerinde Soçi’de biraraya gelecek. Bölgede son günlerde yaşanan çatışmalar iki taraftan da askerlerin ölümüne yol açmıştı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Soçi’deki görüşmelerinde bu sınır çatışmalarını da ele almaları bekleniyor. Dünkü (Cumartesi) çatışmalarda dört Azeri ve bir Ermeni askeri ölmüştü. Önceki günlerde de sekiz Azeri askeri öldürüldü.

Amerika da taraflara, bir araya gelerek son günlerde yaşanan çatışmalara acil önlem alma ve ateşkes durumuna dönme çağrısında bulundu.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, misilleme saldırıları ve yeni şiddet olaylarının soruna barışçı çözüm bulunmasını zorlaştıracağı uyarısında bulundu.

Karabağ’daki çatışmalar 1994’teki ateşkesle son bulmuştu. Halen fiili olarak Ermenistan’ın işgali altında bulunan bölgede resmi bir sınır bulunmuyor. Bundan dolayı da bölgede sık sık çatışmalar yaşanıyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG