Erişilebilirlik

Akıllı Telefonlar Nasıl Yeni Girişimciler Yaratıyor?


Akıllı Telefonlar Nasıl Yeni Girişimciler Yaratıyor?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:18 0:00
Akıllı telefonlar, hem Amerika’da hem de tüm dünyada yeni girişimciler yaratıyor. Üstelik bu girişimcilerin yaş ortalaması da her geçen gün düşüyor.

Akıllı telefon hastanesi olarak tanımlanabilecek TechWorld, Los Angeles’ta kuruldu.

TechWorld’un arkasındaki isimse Vincent Quigg, ”18 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. TechWorld şirketinin kurucusu ve yöneticisiyim. Telefon tamiratı ve müşteri isteğine göre uyarlama işinde uzmanız,” diyor.

Vincent’ın annesi Carla Quigg, oğlunun daha çok küçükken işadamı zekasına sahip olduğunu söylüyor: ”Daha çok küçükken bile para kazanmak için farklı yollar bulurdu.”

Quigg, TechWorld’ü, Girişimcilik Eğitim Ağı adlı bir kuruluştan yardım alarak henüz lisedeyken kurmuş: ”Annem birkaç yıl önce boşandı, o nedenle hızlı büyümem gerekti. Hayat tarzımı koruyabilmek, telefonumu, arabamı kaybetmemek için para kazanmanın yollarını bulmam gerekiyordu. Girişimci olmalıydım.”

Annesi, Vincent’ın ilk başta iş planı kurmakta zorlandığını söylüyor: ”Dersi bırakması beni hayal kırıklığına uğratmıştı.”

Vincent, ”Bir iş kurmak ve yürütmek son derece zordu. Ancak aklıma bu fikir geldiğinde bu yolda ilerlemek istediğime karar verdim. Sonrası zaten çok kolay ve zevkliydi,” diyor.

Quigg derse yeniden yazılmakla kalmadı, ayrıca Girişimcilik Eğitim Ağı’nın en iyi genç girişimci yarışmasını kazandı.

Estelle Reyes, Los Angeles’taki Girişimcilik Eğitim Ağı’nın Direktörü:

Reyes, ”Vincent, kendisini ve hayallerini o kadar etkileyici bir şekilde karşısındakilere aktarıyor ki ona destek vermeden edemiyorsunuz.”

Quigg’in müşterilerinden biri de Brisa Munoz, ”Vincent hakkında çok şey duymuştum, adını Internet’te araştırdım ve nasıl yılın genç girişimcisi ödülünü aldığını gördüm. Neler yaptığını öğrenince de telefonumu onun tamir etmesini istedim,” diyor.

Haftada on telefon tamir eden Vincent, ayda 1500 dolar da satışlardan kazanıyor. İşe aldığı iki elemandan biri, Kacee Wheeler. Wheeler, ”Vincent olağanüstü bir genç. Her gün yeni fikirler ürettiğini görüyorsunuz. Bu kadar genç birinin sürekli ilerleme dürtüsüne sahip olması ilham verici,” diyor.

Wheeler TechWorld’un teknik tarafından sorumlu. Vincent Quigg ise daha çok mali konularla ilgileniyor.

Quigg, ”En büyük amaçlarımdan biri kendim için çalışmak ve kendi kendimin patronu olmak. Büyük gelir elde etmeye başladığım zaman başarılı olduğumu anlayacağım,” diyor.

TechWorld, Quigg’in hayallerinin gerçek olan ilk adımı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG