Erişilebilirlik

Akil İnsanlar Sürece İnanıyor


Başbakanlık çalışma ofisinde 5 saat süren toplantının ardından Türkiye’nin 7 bölgesini temsil edecek 63 isim belirlendi. Kamuoyunun yakından tanıdığı ve alanında uzman bilim adamı, sanatçı, gazeteci gibi toplumun her kesimine ulaşması beklenen bu isimlerin ortak noktası, sürece olan inançları. İşte o isimler, Akil İnsanlar oluşumunun misyonunu ve planlarını Amerika’nın Sesi’ne anlattı.

Abdurrahman Dilipak: "Güleryüzlü Bir Barış Havası Oluşturmalıyız"

Doğu Anadolu Bölgesi heyetinde yer alan gazeteci Abdurrahman Dilipak, Akil İnsanlar Heyeti’nin sorun çözücü aktörler değil, süreci kolaylaştırıcı bir insanlardan oluştuğunu vurguluyor. Dünyadaki başka yerlerinde yaşanan benzer süreçlere de dikkat çekilmesi gerektiğini savunan Dilipak, sürecin ülkenin sahil kesimlerinde muhalefetle karşılaştığını, geri kalan kesimlerde ise destek gördüğünü söylüyor.

Lale Mansur: "Toplum Bu Süreci İstiyor"

Akdeniz Bölgesi heyetinde yer alan oyuncu Lale Mansur sivil toplum çalışmalarıyla da tanınan bir isim. Kiminle, nerede ne görüşeceklerine kendilerinin karar vereceğini söyleyen Mansur, sürecin uzun bir yol olduğunu belirtti.

Abdurrahman Dilipak ve Lale Mansur’la yapılan söyleşileri aşağıdaki ses dosyasından dinleyebilirsiniz.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için
  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG