Erişilebilirlik

Akçakale'deki Suriyeli Sığınmacılar Dönmek İstemiyor


Akçakale'deki Suriyeli Sığınmacılar Dönmek İstemiyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

Kobani’de IŞİD militanlarıyla Kürt kuvvetleri arasında yapılan çatışmalar sırasında 200 bin kişi Akçakale’ye sığındı. Yaşamlarını Akçakale’de sürdüren Suriyeli sığınmacılar geri dönmeyi düşünmediklerini söylüyor

Akçakale’de Suriyeli sığınmacılar, günlük iş için sıraya girmiş. Ailesi sınırın karşı tarafındaki Tel Abyad’da yaşayan Hasan, sabahtan beri beklediğini, ne iş olsa yapacağını ama hiçbir şey bulamadığını söyledi.

Şehir merkezindeki pazarda çalışan Feyyaz, Akçakale’ye iki yıl önce gelmiş. Suriye’yle ilgili haberlerle artık ilgilenmediğini söyledi. Feyyaz, tek bildiğinin Suriye’de savaş olduğunu, orada neler olup bittiğini tam olarak bilmenin imkansız olduğunu dile getirdi.

Bir berber dükkanında rastladığımız Abdülkadir, Suriyelilerin yoksul ve yardıma ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Halep’ten birkaç yıl önce gelen Muhammet ve ailesi Halep’e dönmekten umudunu kesmiş. Muhammet, “Halep’ten hiç iyi haber almıyoruz. Sürekli çatışma ve bombalama haberleri geliyor. Şehir yerle bir oldu” şeklinde konuştu.

Muhammet bir gün geri dönmek istiyor. Ama aylar geçtikçe ve ailesi Akçakale’deki hayatına alıştıkça bunun gerçekleşmesinin zorlaştığını da biliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG