Erişilebilirlik

AK Parti Milletvekili Bozkır’dan ABD ve AB’ye Eleştiri


AK Parti Milletvekili Bozkır’dan ABD ve AB’ye Eleştiri
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00

AKP İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, merkezi Washington’da bulunan Ortadoğu Enstitüsü’nün 7. yıllık Türkiye Konferansı’nda konuştu.

ABD-Türkiye ve AB ilişkileri konulu konferansa katılan Bozkır, Fethullah Gülen’in ve FETÖ üyelerinin ABD’de özgürce yaşamasını eleştirdi.

Toplantı sonrası Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan AKP İstanbul Milletvekili, Batılı ülkelerin darbe girişimine yaklaşımına “Bütün bu darbeyi yapanlar ve burada bunun oluşmasında medyada olsun, iş dünyasında olsun, üniversite, akademik yaşamda olsun, polis, asker, hukuk sistemi içerisinde olsun bunlar temizlenirken, 45 gün yanımızda olmayan bu ülkelerin ‘Siz insan haklarına riayet etmiyorsunuz’ demesi yürek yakan bir komedidir” diyerek tepki gösterdi:

Volkan Bozkır, Türkiye’de olağanüstü hal ilanına yönelik eleştirilere de şu yanıtı verdi: "“Fransa’da iki terör saldırısı sonunda OHAL ilan edildi ve bugün belki 1000’e yakın Fransız vatandaşı ya hapistedir ya tutukludur. Benzer olaylar olduğunda Belçika’da olsun İspanya’da olsun, İngiltere’de olsun, ülke güvenliği söz konusu olduğunda aynı şekilde davranılmıştır. Daha ikinci gün Türkiye’nin yanındayız mesajı gelmesi gerekirken ‘İleri gittiniz çok tutuklama yaptınız’ gibi mesajlarla gelenleri de her zaman hatırlayacağız.”

Eski Avrupa Birliği Bakanı, ayrıca, konferansta da gündeme gelen Türkiye’nin AB yolundan saptığı yönündeki görüşleri de reddetti ve “Stratejik hedefimiz Avrupa Birliği üyeliğidir,” dedi​.

Volkan Bozkır, Türkiye’den daha çok sayıda heyetin de, Fethullah Gülen’in iadesi için Amerika’ya ziyaretlerinin süreceğini açıkladı.

  • 16x9 Image

    Dilge Timoçin

    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler mezunu Dilge Timoçin mesleğe 2000 yılında NTV'de başladı. 2008'de Habertürk TV'ye transfer oldu, dış haber sorumlusu olarak görev yaptı. ShowTV'de dış haber editörü ve spiker olarak çalışan Timoçin, sonrasında Al Jazeera Türk'e geçti; Al Jazeera İngilizce için prodüktörlük yaptı. Dilge Timoçin VOA Türkçe'ye katılmadan önce Reuters, Deutsche Welle gibi yabancı basın kuruluşlarıyla çalışıyordu

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG