Erişilebilirlik

Ahmet Hakan’a Saldırının Ardında Kim Var?


Hürriyet gazetesi yazarı ve CNN Türk televizyonu programcısı Ahmet Hakan’nın dövülmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan yedi kişiden biri tutuklanırken altısı serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şüphelilerden Fuat Elmas polis ifadesinde saldırı talimatını emekli polis memuru Yahya Kemal Gezer’den aldıklarını söylerken diğer şüphesi Kamuran Ergin Gezer’in kendilerine Ahmet Hakan’ı dövmek için 100 bin lira ödeneceğinin vaat edildiğini belirtti. Kamera görüntülerinde Hakan’a vurduğu tespit edilen şüphelilerden Ahmet Şengüler "kasten yaralama" suçundan tutuklandı.

Savcılığın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘tehdit’, ‘hakaret’ ve ‘darp’ suçlarından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk ettiği şüphelilerden Kamuran Ergin, Uğur Adıyaman ve Fuat Elmas adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Soner Arık, Yahya Kemal Gezer, Nezih Özbirinci'nin ise adli kontrol şartı aranmaksızın salıverildi.

Şüpheli Elmas: Talimatı emekli polis memuru Gezer verdi

Doğan grubuna bağlı Radikal ve Hürriyet gazeteleri şüphelilerin ifadelerine ulaştı. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; şüphelilerden Fuat Elmas İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde verdiği ifadesinde, saldırı talimatını 23 Eylül’de emekli polis memuru Yahya Kemal Gezer’in Fatih’te işlettiği Rüzgar Kafe’de aldıklarını söyledi.

Uğur Adıyaman’la birlikte Rüzgar Kafe’ye gittiklerini aktaran Elmas, Yahya Kemal Gezer’in Ahmet Hakan’ı kast ederek ‘dövülecek bir adam var’ dediğini belirtti.

Elmas, emekli polisin ‘şehitlere ölü diyor. Oyum HDP’ye diyor. Tahrik ediyor. HDP’ye oy verilmesi için teşvik ediyor. Bunun –Ahmet Hakan- indirilmesi lazım. İşin içinde MİT var. Emniyet var. Reis var. Bu işi iki üç gün içinde bitirin bize paketi verecekler’’ dediğini aktardı.

Şüpheli Ergin: Bu iş karşılığında 100 bin lira verileceği söylendi

Kamuran Ergin ise ifadesinde Kurban Bayramı’nın arefe günü nişanlısıyla evde otururken Uğur Adıyaman'ın kendisini aramasından sonra olayın geliştiğini söyledi.

İfadesinde yazdığına göre Ergin, ‘kısa sürede Fuat Elmas ile geldi. Arkalarından Ahmet Şengüler, bir süre sonra da Soner ve Dehşet isimli arkadaşlarım geldi. Uğur, bizi Kayışdağı’nda bir yere götürdü. Gözünü bağlayıp mahzenimsi bir yere bizi indirdiler. Kendisini şube müdürü olarak tanıtan bir kişi, Ahmet Hakan ile sıkıntıları olduğunu, bu adamı dövüp bırakmamız gerektiğini, bu işin karşılığında 100 milyar lira vereceklerini söyledi’ dedi.

AKP’ye yakın Osmanlı Ocakları’nın Nezir isimli bir ilçe başkanının da işini içinde olduğunun belirtildiğini söyleyen Ergin, hem durumu kötü olduğundan, hem de alkol ve uyuşturucu etkisinde olduğundan saldırıyı kabul ettiğini öne sürdü.

Bu ifadeleri veren şüpheliler, mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG