Erişilebilirlik

Ahmedinejat: Görüşmeler Devam Edecek


Ahmedinejat: Görüşmeler Devam Edecek
Ahmedinejat: Görüşmeler Devam Edecek

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejat, uluslararası nükleer görüşmelere devam edileceğine inandığını açıkladı.

Ahmedinejat , bu açıklamayı BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi ve Almanya’yla İstanbul’da düzenlenen görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra yaptı.

İki günlük görüşmelerde İran’ı nükleer baş müzakereci Sait Celili, karşı tarafı ise Avrupa Birliği'nin Dış İlişkiler Temsilcisi Catherine Ashton temsil etti.

Ashton, toplantı sonunda yaptığı açıklamada, İran'ın masaya ön koşullarla gelmesinden hayal kırıklığına uğradıklarını ve ayrıntılı tartışmalara hazır olmadığını belirtti.

Ashton, görüşmelerin İran’ın BM yaptırımlarını kaydırılmasını önkoşul olarak ileri sürmesiyle çıkmaza girdiğini söyledi.

Evsahipliği yaptığı için Türkiye'ye teşekkür eden Ashton, yeni tur görüşmelerin tarihinin belirlenmediğini ancak kapının açık olduğunu belirtti.

İran heyetinin başkanı Sait Celili ise Tahran’ın uranyum zenginleştirme dahil nükleer teknolojiye sahip olma hakkı olduğunu savundu.

Celili, İran’ın diyaloğu sürdürmek istediğini ancak görüşmelerin “ortak mantık” ve ulusal haklara saygı esasına dayanması gerektiğini söyledi.TA

XS
SM
MD
LG