Erişilebilirlik

Ahmedinejad Meclis'e İfadeye Çağrıldı


Ahmedinejad'ı dinleyen İranlı milletvekilleri
Ahmedinejad'ı dinleyen İranlı milletvekilleri

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, muhafazakâr milletvekillerinin soru önergelerine yanıt vermek amacıyla Meclis’e gitti.

İslam devriminden bu yana Meclis’e ifade vermeye çağrılan ilk cumhurbaşkanı olan Ahmedinejad, ekonomiyi idare edememekle ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney’e karşı gelmekle suçlanıyor.

Meclis’e sekiz bakanıyla birlikte giden Ahmedinejad, iki dönemdir yürüttüğü görevi sırasındaki icraatlarının olumlu olduğunu savundu.

Ahmedinejad’ın rakipleri bu aybaşında İran’da yapılan parlamento seçimlerinden başarılı çıktı. Meclis’te yeni dönemse Mayıs ayında başlayacak ve Ahmedinejad yanlıları azınlıkta kalacak.

Azerbaycan: 'İran Komplosunu Ortaya Çıkardık'

Öte yandan Azerbaycan hükümeti, İran’ın Bakü’deki Amerikan ve İsrail büyükelçiliklerine yönelik saldırı planlarını bozduğunu bildirdi.

Azerbaycan Ulusal Güvenlik Bakanlığı, açıklamayı dün yapsa da, tutuklamaların Ocak ayında gerçekleştiğini açıkladı. Bakanlık, saldırı planıyla ilgili 22 Azerbaycan vatandaşının tutuklandığını belirti.

Azeri yetkililer, zanlıların İran Devrim Muhafızları’yla bağlantısı olduğunu ve diğer Batılı büyükelçilikleri de hedef alabileceklerini bildirdi.

Açıklama yapıldığı sırada Azerbaycan Savunma Bakanı Sefer Abiyev Tahran’da, Ahmedinejad’la görüşüyordu. Abiyev’in, ziyaret sırasında Azerbaycan topraklarının İran’a saldırı amacıyla kullanılmasına asla izin vermeyecekleri yönünde Tahran’daki yetkililere güvence verdiği bildirildi.

XS
SM
MD
LG