Erişilebilirlik

Afyonkarahisar'da Askeri Cephanelikte Patlama


Patlamanın İlk Görüntüleri
Patlamanın İlk Görüntüleri
Afyonkarahisar’daki Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda dün gece patlama oldu. Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün gece yapılan açıklamaya göre, henüz tam olarak bilinmeyen bir sebeple meydana gelen patlamada 25 asker şehit oldu. 4 askerle 8 sivilin de ağır yaralandığı patlamanın, el bombalarının depolandığı cephanelikte yapılan bir çalışma sırasında meydana geldiği açıklandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamada patlamanın terörle ilgisi olmadığını, olayın gece 21.15 sıralarında bir el bombası tasnifi sırasında sayım yaparken kaza sonucu meydana geldiğini belirtti. Muhtemelen bir el bombasının yere düşmesi sonucu patlama meydana geldiğini söyleyen Eroğlu, gece geç saatlerde tasnif yapılmasıyla ilgili eleştirilere de orduda acil bir durumun olabileceğini, her an hazırlıklı olmak gerektiğini söyleyerek yanıt verdi.

Patlamada kusur ya da ihmal gibi bir konu olup olmadığının ciddi şekilde araştırıldığını bildiren yetkililer, patlama ve alevler sebebiyle teşhis edilmesi zor olan cenazelerin DNA testi için Ankara’ya götürüldüğünü açıkladı. Cenazeler bu hafta sonunda ailelerine teslim edilecek.

Bir kaza sonucu yere düşen el bombasının patlamasının etkisiyle cephanelikte bulunan binlerce bomba ve mühimmatın da alev alarak deponun infilak etmesine neden olduğu görüşü, patlamanın nasıl meydana geldiğiyle ilgili tartışmalardaki en baskın görüş olarak görünüyor.

Kent merkezine yakın bir kışlada meydana gelen patlama, çevrede deprem etkisi yarattı. Birçok evin camları kırılırken, bölgeye yakın yerleşim birimleri boşaltıldı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG