Erişilebilirlik

Afrikalı ve Avrupalı Liderler Birlikte Çalışma Sözü Verdi


Afrikalı ve Avrupalı Liderler Birlikte Çalışma Sözü Verdi
Afrikalı ve Avrupalı Liderler Birlikte Çalışma Sözü Verdi

Libya’da yapılan Afrika – Avrupa Birliği zirvesinde, liderler iki kıta arasındaki işbirliğini arttırma ve Sudan ile Somali’de barışı sağlamak için çalışma sözü verdi.

Dün sona eren iki günlük zirvede bir konuşma yapan Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Jean Ping, kıtada daha iyi ekonomik büyüme sağlamak için yabancı yatırımların arttırılması gerektiğini vurguladı ve sadece para yardımlarının yeterli olmadığını söyledi.

Avrupa ve Afrika’dan 80 liderin katıldığı zirvede, Afrikalı liderler gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerine zarar veren ticaret politikalarından kaygı duyduklarını dile getirdi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manual Barosso ise, iki kıtanın ticari hedeflerinin aynı yönde olduğuna dikkat çekti ve işbirliğinin arttırılması çağrısında bulundu. Barosso ayrıca, Avrupa’nın Afrika ülkelerindeki ekonomik büyümeye katkılarını arttırma sözü verdi.

Yayınlanan ortak bildiride, Somali ve Sudan’daki çatışmaların sona erdirilmesi çağrısı yapıldı. Liderler, Sudan’daki tarafları 2005 yılında varılan barış anlaşmasına uygun davranmaya çağırdı.

XS
SM
MD
LG