Erişilebilirlik

Dünya Bankası: 'Afrika Dışında Yoksulluk Azalıyor'


Dünya Bankası: 'Afrika Dışında Yoksulluk Azalıyor'
Dünya Bankası: 'Afrika Dışında Yoksulluk Azalıyor'

Dünya Bankası, aşırı yoksulluk içinde yaşayan insan sayısını azaltma konusunda, Afrika dışında ilerleme kaydedildiğini açıkladı

Dünya Bankası, aşırı yoksulluk içinde yaşayan insan sayısını azaltma konusunda, Afrika dışında ilerleme kaydedildiğini açıkladı. Dün açıklanan yıllık Dünya Gelişme Raporu’na göre, yoksulluk, açlık, hastalıklarla mücadele ve eğitim alanlarında, dünyanın büyük bölümünde ilerleme oldu. Asya ülkeleri, günde bir doların altında geçinen kişi sayısını büyük ölçüde düşürdüğü halde aynı gelişme Afrika ülkelerinde sağlanamadı.

Birleşmiş Milletler’in 2000 yılında belirlediği gelişme hedeflerine ulaşmak için yapılan çalışmalarda, sadece Afrika kıtasında geri kalındığına işaret ediliyor. Rapora göre, kıtada bebek ve anne ölümleri düşmedi, AİDS’le mücadelede istenen ilerleme sağlanamadı ve okula giden çocuk sayısı dünyanın her yerinden daha düşük.

Dünya Bankası’nın raporunda, tüm dünyada kız çocuklarına eğitim imkanının arttığı, daha çok sayıda kadının işgücüne katılabildiği ve parlamentolara giren kadın sayısının da arttığına işaret ediliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG