Erişilebilirlik

Libyalı İsyancılar Ateşkes Planını Reddetti


Libyalı İsyancılar Ateşkes Planını Reddetti
Libyalı İsyancılar Ateşkes Planını Reddetti

Libya’daki isyancıların geçici hükümet başkanı Afrika Birliği tarafından önerilen ateşkes planını “zamanı geçmiş” olarak niteleyerek reddetti.

Mustafa Abdül-Celil, Bingazi’de Afrikalı liderlerle yaptığı görüşmeden sonra yaptığı açıklamada Kaddafi ve ailesinin ülkeden ayrılmasını içermeyen hertürlü önerinin reddedileceğini belirtti.

Afrika Birliği yetkililerine göre ateşkes planında ayrıca isyancılarla hükümet arasında görüşmeler başlatılması, Libya’daki yabancıların korunması ve sivillere insani yardım yapılması öngörülüyor. Yetkililer, planın Kaddafi tarafından kabul edildiğini de açıkladı.

Ancak Abdül-Celil, Afrika Birliğinin müdahalesi için artık çok geç olduğunu söyledi.

İsyancıların lideri, Kaddafi’nin bir aydan beri sivillilerin cangüvenliğinin sağlanmasını isteyen uluslararası kararları görmezlikten geldiğini belirtti. Abdül-Celil isyancıların, ya Kaddafi kuvvetleri tarafından öldürülen yoldaşları gibi öleceğini ya da zafere ulaşacaklarını söyledi.

Libya hükümeti, Kaddafi’nin çekilmesinin sözkonusu olmadığını bildiriyor.

Bu arada çatışmalar bugün e iki cephede devam ederken NATO, Kaddafi kuvvetlerine karşı hava saldırılarını sürdürmede kararlı olduğunu açıkladı

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG