Erişilebilirlik

Afganistan'da İntihar Saldırısında 9 Ölü


Afganistan'da İntihar Saldırısında 9 Ölü
Afganistan'da İntihar Saldırısında 9 Ölü

Afganistan Devlet Başkanı Karzai itidal çağrısında bulundu

Afganistan'da polis, Celalabad Havaalanı yakınında yapılan bir intihar saldırısında dokuz kişinin öldüğünü açıkladı. Sivil ve askeri uçuşların yapıldığı Celalabad Havaalanı yakınında bir araçta meydana gelen patlama yüzünden yaralananlar da olduğu bildirildi.

Yerel yetkililere göre, ölen ve yaralananların çoğu siviller. Ölenler arasında iki havaalanı güvenlik görevlisiyle bir de asker bulunuyor.

Saldırının sorumluluğunu Taleban üstlendi. Saldırı Afganistan'da günlerdir devam eden Kuran yakma olaylarını protesto gösterilerini izledi. Bagram Hava Üssü'ndeki NATO askerlerinin Kuran yapması yüzünden çıkan olaylarda dördü Amerikalı asker oylam üzere toplam 30 kişi öldü.

Afgan yetkililer dün Kabil'deki İçişleri Bakanlığı'nda iki Amerikalı subayı öldüren bir Afgan istihbarat yetkilisinin bulunması için yoğun bir arama başlattı. Olay Cumartesi günü meydana gelmiş, iki Amerikalı subay şifreli kilidi olan bir odada ölü bulunmuştu.

Afganisten Devlet Başkanı Hamit Karzai, dün itidal çağrısında bulundu. Ölenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Karzai, ölenler için üzgün olduğunu söyledi.

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz bölgesinde bir Amerikan üssünde dün el bombalı bir saldırıda bir gösterici ölmüş, yedi Amerikalı asker yaralanmıştı.


XS
SM
MD
LG