Erişilebilirlik

Afganistan’da NATO’yu Protesto Gösterilerinde 12 Kişi Öldü


Afganistan’da NATO’yu Protesto Gösterilerinde 12 Kişi Öldü
Afganistan’da NATO’yu Protesto Gösterilerinde 12 Kişi Öldü

Afganistan’da yapılan NATO karşıtı gösterilerde şiddet olayları meydana geldi.

Gösteriler, dün gece, ülkenin kuzeyindeki Talukan'da ikisi kadın dört kişinin NATO askerleri tarafından öldürülmesiyle ilgili. Afgan yetkililer ölenlerin sivil, NATO ise silahlı militan olduğunu öne sürüyor.

NATO’ya göre, Özbekistan İslam Hareketi örgütü üyesi olan militanlar baskın sırasında askerlere ateş açmaya hazırlanıyordu.

Ölenlerin cenazesiyle gösteri yapan yaklaşık 2 bin kişi, Amerika ve Kabil hükümeti aleyhine sloganlar atarak devlet dairelerine saldırdı, polislerle çatıştı.

En az 80 kişinin yaralandığı olaylar sırasında balta ve kürek taşıyan bazı kişilerin dükkânları yağmaladığı, Emniyet Müdürlüğü’yle Alman askerlerinin karargâhını taşladığı öğrenildi.

4 kişinin öldüğü saldırıyı Devlet Başkanı Hamit Karzai de kınadı, NATO’nun aksine operasyona Afgan kuvvetlerinin katılmadığını söyledi. Karzai, Afganistan’daki yabancı birliklerin komutanı Amerikalı Orgeneral David Petraeus’dan açıklama istedi.

Öte yandan ülkenin doğusunda Nangarhar ilinde bir polis otobüsüne yapılan intihar saldırısında 13 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

XS
SM
MD
LG