Erişilebilirlik

Afganistan’da NATO ve Amerikan Kuvvetleri 30 İsyancıyı Öldürdü


Afganistan’daki NATO ve Amerikan kuvvetlerinin 30 isyancıyı öldürdükleri bildiriliyor. NATO yetkilileri öldürülenlerden en az 13’ünün intihar saldırısına hazırlandığını açıkladı. Saldırganlar, ülkenin doğusunda iki askeri üsle hükümet binalarına saldırı sırasında öldürüldü. Ayrıca son iki günde çeşitli saldırılarda yedi Amerikan askeri öldü.

NATO’dan yapılan açıklamada Host ilindeki bir saldırıyı gerçekleştiren bir komutanla iki militanın yakalandığını açıkladı. Saldırganların bir bölümünün Amerikan askeri üniforması giydiği bildiriliyor.

Bu arada Afganistan’da bir kadın milletvekili adayının seçim kampanyasını yürütürken kaçırılan beş kişinin cesetleri bulundu. Cinayetler Birleşmiş Milletler’in Afganistan’daki bürosu tarafından şiddetle kınandı.

Bürodan yapılan açıklamada, cinayetlerin seçime katılacak adaylar ve onları destekleyenler için büyük bir sindirme çabası olduğu belirtildi. Kaçırma olayını Taleban üstlendi.

Fevziye Galani adına kampanya yürüten beş kişi Çarşamba günü silahlı kişilerce kaçırılmıştı. Galani 18 Eylül’deki genel seçimlerde yarışan az sayıda kadın adaydan biri.

Ayrıca, Herat ilinde milletvekili adayı Abdül Manan camiye girerken vurularak öldürüldü. Manan’la birlikte, bugüne kadar dört milletvekili adayı öldürüldü.

Güvenlik, seçim öncesinde büyük kaygı yaratıyor. Seçim yetkilileri seçmenlerin güvenliğinin sağlanamamasından dolayı, 900’den fazla sandık merkezini açmayacaklarını bildirdi.

XS
SM
MD
LG