Erişilebilirlik

Afganistan’da Kuran Krizi Sürüyor


Afganistan’da Kuran Krizi Sürüyor
Afganistan’da Kuran Krizi Sürüyor

Afganistan’ın çeşitli kentlerinde yapılan Amerika karşıtı gösterilerde çok sayıda insan öldü.

Kabil’de kadın giysileriyle bir koalisyon üssüne giren ikisi intihar bombacısı üç militan askerler tarafından vurularak öldürüldü. Olayda üç asker de yaralandı.

Kandahar’da, Amerika’daki Kuran yakma olayının protesto edildiği gösteride de şiddet olayları meydana geldi; 5 kişi öldü, 46 kişi yaralandı.

Dün Mezar-ı Şerif kentinde, Kuran yakılmasını protesto eden yüzlerce kişi kentteki Birleşmiş Milletler tesisine saldırdı. Tesisin girişindeki Nepallı 5 koruma görevlisini öldüren Afganlar, çalışanlardan bazılarını başlarını keserek öldürdükten sonra binayı ateşe verdi. Ölenlerden 4’ü tesisi koruyan Nepallı askerler, biri İsveç, biri Norveç biri ise Romen görevli.

Cuma namazından sonra başlayan gösteri, geçen ay Amerika’nın Florida eyaletinde Kuran yakılmasını protesto etmek için düzenlenmişti.

BM Genel Sekreteri General Ban Ki Moon saldırıyı kınadı, Kabil hükümetinden sorumluların cezalandırılmasını istedi. Genel Sekreter, ayrıca, özel temsilcisi Staffan de Mistura’yı Mezar-ı Şerif’e gönderdi.

Olayla ilgili olarak 25 kişinin tutuklandığını açıklayan Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai, Amerika’dan Kuran yakan kişilerin adalet önüne çıkarılmasını talep etti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG