Erişilebilirlik

Afganistan'da Kanlı Mahkeme Baskını


 Amerikan kuvvetlerinden güvenlik sorumluluğunu devralan Afgan komandoları
Amerikan kuvvetlerinden güvenlik sorumluluğunu devralan Afgan komandoları
Afgan yetkililer ülkenin batısında Taleban militanlarıyla çıkan çatışmada çoğu sivil 44 kişinin öldüğünü, 70’den kişinin de yaralandığını bildiriyor.

Yetkililer Ferah ilindeki bir hükümet tesisine saldıran 9 militanın hepsinin 7 saat süren çatışma sonucunda öldürüldüğünü açıkladı.
İl emniyet müdürünün açıklamasına göre saldırı, yargılanmak üzere çevredeki bir mahkemeye götürülmekte olan tutuklu Taleban militanlarını kurtarma amacıyla düzenlendi.
Saldırganların Afgan askeri kamyonlarına bindikleri için güvenlik kontrol noktalarından serbestçe geçebildikleri belirtildi.

Saldırganların ikisi mahkeme kapısına yakın bir noktada araçlarındaki bombayı patlattıklarında öldü. Bir diğeri ise güvenlik güçleri tarafından vuruldu. Çevre binalara kaçarak mevzilenen diğer saldırganlarla ise çatışma saatlerce sürdü.
Saldırıyı üslenen Taleban tutuklu militanları kurtardığını öne sürdü ancak Afgan yetkililer bu iddiayı reddetti.

Yıl sonuna kadar NATO’nun muharebe birliklerinin çoğu ülkeden çekilecek ve güvenlik sorumluluğu Afgan kuvvetlerine devredilecek. Bu gelişmenin ülkede militan saldırılarını arttırmasından kaygı duyuluyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG