Erişilebilirlik

Afganistan'da Kanlı Gün


NATO Afganistan’da beş dün beş askerinin öldüğünü açıkladı.

İttifak tarafından yapılan açıklamada, üç askerin Afganistan’ın güneyinde araçlarıyla yaptıkları kazada öldüğü bildirildi. Diğer iki asker de, Afganistan’ın doğusu ve güneyinde ayrı militan saldırılarında öldü.

Kunduz ilinde de üç polis yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldü.

Kandahar’da bir polis ve iki sivil, yine yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu öldü, yedi kişi yaralandı.

Celalabad’da da bir intihar bombacısı motosikletindeki patlayıcıyı bir NATO konvoyunun yanında ateşledi. Patlamada 13 sivil ve bir polis yaralandı.

Taleban Saldırısı Hükümette İstifa Getirdi

Afganistan devlet başkanı, Taleban militanlarının Kabil’de ulusal barış konferansı sırasında düzenlediği saldırının ardından içişleri bakanı ve istihbarat örgütü başkanı görevden alındı.

Hamid Karzai’nin, iki yetkilinin saldırıyla ilgili açıklamalarını yeterli bulmadığı ve İçişleri bakanı Hanif Atmar ile istihbarat örgütü başkanı Emrullah Salih’in istifalarını kabul ettiği açıklandı.

Açıklamada Münir Mangal’ın içişleri bakanlığına, İbrahim Spinzade’nin istihbarat örgütü başkanlığına getirildiği de belirtildi.

Taleban militanları geçen Çarşamba bin 600 delegenin toplandığı konferans binasını roket ateşine tutmuştu. Saldırıda yaralanan olmamış, militanlardan ikisi öldürülürken biri sağ yakalanmıştı.

XS
SM
MD
LG