Erişilebilirlik

Afganistan’da ABD Konsolosluğuna Saldırı


Taleban militanlarınca Herat’taki konsolosluk binasına düzenlenen saldırıda iki Afgan muhafız öldü, en az 20 kişi de yaralandı

Afganistan’ın batısındaki Herat kentinde militanlar Cuma sabahı Amerikan konsolosluk binasına saldırdı. Saldırıda iki Afgan muhafız öldü, 20’ye yakın kişi de yaralandı.

Yetkililer saldırının Taleban tarafından bombalı bir araçla düzenlendiğini bildirdi. Militanların konsolosluk binası önündeki güvenlik görevlileriyle silahlı çatışmaya girdiği kaydedildi. Çatışmada, intihar yelekleri giyen militanlardan beşinin öldürüldüğü bildirildi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, militanların bomba yüklü kamyonla binanın dış kapısına geldiklerini, otomatik silah ve roketle saldırdıklarını söyledi. Sözcü, saldırının başlamasından sonra bomba yüklü kamyonun patladığını ve dış kapıda ağır hasara yol açtığını söyledi. Harf, saldırıda Amerikalılar’ın yara almadığını da kaydetti.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen Taleban ise hem Afgan hem de Amerikan güçlerinin kayba uğradığını bildirdi.

Afganistan’da, Amerikan askerleri tamamen çekilmeye hazırlanırken, son zamanlarda militan saldırılarında artış görülüyor.

Amerikan birlikleri gelecek yıl sonunda Afganistan’dan tamamen çekilecek.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG