Erişilebilirlik

Afganistan'da Altı Amerikan Askeri Öldü


Afganistan'da Altı Amerikan Askeri Öldü
Afganistan'da Altı Amerikan Askeri Öldü

Afganistan’ın doğusunda Taleban militanlarının düzenlediği saldırıda dört; güneyde düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıdaysa iki Amerikan askeri öldü

Afganistan’da düzenlenen saldırılarda altı Amerikan askeri öldü. NATO tarafından yapılan açıklamaya göre Afganistan’ın doğusunda Taleban militanlarının düzenlediği saldırıda dört; güneyde düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıdaysa iki Amerikan askeri öldü.

NATO yetkilileri, Host vilayetinde de bir NATO konvoyuna bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendiğini, ancak bu saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.

Afganistan’da militanlar son dönemde saldırılarına hız vermiş bulunuyor. Savaşın başlamasından bu yana Haziran ayı yabancı askerlerin en çok kayıp verdiği ay oldu. Geçen ay 102 asker öldü.

Bu arada, ülkenin doğusunda 11 Pakistan vatandaşı öldürüldü. Afganistan’a küçük bir otobüsle giriş yapan Pakistanlı yolculara kimin saldırdığı bilinmiyor, ancak yetkililer Taleban militanlarından kuşkulanıyor.

Öte yandan Afganistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bir intihar bombacısı Zabul vilayetinde bir askeri kontrol noktasına saldırı girişiminde bulundu. Açıklamada saldırganın bombasını ateşleyemeden askerler tarafından vurulduğu belirtildi. Askerler saldırganın el bombalarına ve tüfeğine el koydu, saldırı girişimiyle ilgili olarak iki kişi daha gözaltına alındı.

Bu arada, Mazar-i-Şerif kentinde yüzlerce kişi Amerika aleyhtarı bir protesto gösterisi düzenledi. Göstericiler Amerikan operasyonlarında sivillerin ölmesine tepki gösterdi.

XS
SM
MD
LG